Konu
:
Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi
Kaz Boğazı Tarifi Resimli
Kaz Boğazı Malzemeleri:
Hamuru için:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limon
1 çay kaşığıtuz
Alabildiği kadar un
İç harcı için:
1 kase ceviz
Nişasta
Üzeri için:
150 gr tereyağı
Şerbeti için:
3
5 su b
toz şeker
3 su bardağısu
Yarım limon
Kaz Boğazının Yapılışı: Tatlımızda şerbet soğuk kullanılacağı için ilk önce şerbeti hazırlıyoruz
Şerbetini hazırlamak için gereken malzemeleri tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz
Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz ve hamurunu hazırlamaya geçiyoruz
Karıştırma kabının içerisine yoğurt, sıvıyağ, su, yumurta, limon ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek ilk önce sıvıları karıştırıyoruz
Sıvıların iyice karışmasının ardından kabartma tozunu ve unu da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz ve hamurunu hazırlıyoruz
Hazırladığımız hamuru, göz kararı 16 eşit bezeye bölüyoruz
Bezeleri 8′er tane olmak üzere iki gruba ayırıyoruz ve aralarına nişasta serperek baklava hamuru gibi incecik açıyoruz
İçerisine cevizi serpiyoruz ve oklavaya sarıyoruz
Oklava üzerine sardırdığımız hamuru büzdürerek oklavadan çıkartıyoruz ve 2 parmak aralıklarla kesiyoruz
Her bir büzgüyü “u” şeklinde kıvırarak tepsiye diziyoruz
Ayırdığımız diğer hamurlar için de aynı işlemi uyguluyoruz
Kısık ateşte erittiğimiz tereyağını, tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerinde gezdiriyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Tatlımız piştikten sonra, soğuttuğumuz şerbeti üzerinde gezdiriyoruz ve bir süre şerbeti çekmesini bekliyoruz
Şerbetini çeken tatlımızın üzerine arzuya göre yeşil fıstık ya da ceviz serpiyoruz ve servis ediyoruz
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul