Konu
:
Kıymalı Mantı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Mantı Börek
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Mantı Börek
Kıymalı Mantı Börek
Malzemeler
3 adet yufka
Kıymalı Harç İçin
400 gr
kadar kıyma
1 adet soğan
4 - 5 adet sivri biber
2 adet domates
2 - 3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, köri, pul biber
Börek Harcı İçin
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
Yapılışı
Öncelikle kıymayı az miktarda sıvıyağ ile güzelce kavurun
Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin
Bu esnada tuzu ve baharatları da ekleyin
Daha sonra ince doğranmış sivri biberleri ekleyip kavrulduktan sonra da rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri ekleyin
Bir miktar kaynatıp soğumaya bırakın
Yufkayı serin
Yumurta yoğurt ve sütle hazırladığınız harçtan üzerine sürün ve her yufkayı dörde bölün
Her parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyarak gül şeklinde sarın
Sardığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan harçtan üzerlerine sürün
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan börekleri, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış salça ile servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul