Yalnız Mesajı Göster

Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır



Malzemeler:

2 bardak (200 gram) fındık

1 çorba kaşığı findıkyağı veya başka sıvıyağ

¼ tatlı kaşığı tuz

4-5 çorba kaşığı pudra şekeri, daha az veya çok olabilir

1 orta boy kavanoz


Yapılışı:

Fındıkları tepsiye alıp 150 derece fırında 10-15 dakika kavurun Yanmamaları için arada kontrol edip renkleri hafif dönünce ve hoş bir aroma çıkınca fırından alın Soğumaya bırakın

Fındıkları temiz bir mutfak havlusunun icine alıp avucunuzda sıvazlayın ki kahverengi ince kabuklari çıksın

Tuz ve şekeri ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın Cam kavanoza alıp kapağını kapatın Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz



Not: Durunca yağı ayrılabilir, kullanmadan önce karıştırın



alıntı










Alıntı Yaparak Cevapla