Konu
:
Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 bardak (200 gram) fındık
1 çorba kaşığı findıkyağı veya başka sıvıyağ
¼ tatlı kaşığı tuz
4-5 çorba kaşığı pudra şekeri, daha az veya çok olabilir
1 orta boy kavanoz
Yapılışı:
Fındıkları tepsiye alıp 150 derece fırında 10-15 dakika kavurun
Yanmamaları için arada kontrol edip renkleri hafif dönünce ve hoş bir aroma çıkınca fırından alın
Soğumaya bırakın
Fındıkları temiz bir mutfak havlusunun icine alıp avucunuzda sıvazlayın ki kahverengi ince kabuklari çıksın
Tuz ve şekeri ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın
Cam kavanoza alıp kapağını kapatın
Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz
Not: Durunca yağı ayrılabilir, kullanmadan önce karıştırın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul