08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Zeytinli Poğaça Tarifi
Zeytinli Poğaça Tarifleri
ZEYTİNLİ POĞAÇA
Malzemeler
2 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta
150 gram oda sıcaklığında margarin
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin

Yapılışı:
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin Yumurtalardan birinin sarısını ayırın ve kalanı rendelenmiş patateslere ekleyin Oda sıcaklığındaki margarin, tuz, kabartma tozu ve unu ekleyerek, ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edin Elde ettiğiniz poğaça hamurundan cevizden biraz büyük parçalar koparın, biraz açıp ortasına dilimlenmş zetinleri yerleştirin ve şekil verin Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 
Afiyet Olsun 
Başk Tarif
Zeytinli Açma
MALZEMELER:
1 su b süt
1 su b su
1 çay b zeytinyağı
1p yaşmaya
1 yumurta
1 çorba k tozşeker
1 tatlı k tuz
alabildiği kadar un
İç harcı için:
Siyah zeytin
yeşil zeytin
125 gr margarin
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Karıştırma kabına sütü,sıvıyağı, alınsuda mayayı eritip onu da üzerine ekleyin karıştırdıktan sonra üzerine yumurtanın akını ve unu ekleyin tozşekeri,tuzu da ekleyip yoğurun hamuru yarım saat kadar dinlendirin
portakal büyüklüğünde bezeler koparın bu hamurdan 6 beze hazırlanıyor yumuşamış margarini hamurların üzerine paylaştırıp elinizle iyice açın daha sonra zeytinleri minik küpler halinde doğrayıp serpiştirinhamurları rulo yapın her ruloyu elinizle iyice uzatın daha sonra ikiye kıvırıp şekil verin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin bu şekilde de yarım saat tepside dinlendirip 200 derecede pişirin
Afiyet Olsun  
Başk Tarif
Zeytinli Poğaça
Malzemeler
Un 1000 g
Yumurta 150 g
Maya 50 g
Toz şeker 40 g
Tuz 20 g
Rendelenmiş kaşar peyniri veya susam isteğe bağlı
Su 150-200 g
Zeytin (dilimlenmiş) 150 g
Beyaz peynir 350 g
Yapılışı
Unun ortası havuz yapılarak açılır, maya, tuz, toz şeker, yumurta, su ilave edilerek homojen bir şekilde yoğrulur 15 dakika mayalanması için dinlendirilir
Dinlendirme esnasında hamurun üzeri naylon veya nemli bez ile kapatılarak kabuk oluşması önlenir Dinlendirilen hamur istenilen gramajda kesilerek yuvarlanır ve üzeri kapatılarak 10 dakika daha dinlendirilir
Daha sonra hamurların ortasına elle bastırılarak orta kısmı çukurlaştırılır Çukur kısmına dilimlenmiş zeytin, karıştırılmış peynir konup kapatılır ve elle bastırılarak poğaça şekli verilir yaklaşık 30 dakika mayalandırılır, daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp rendelenmiş kaşar peyniri veya susam serpilir ve yaklaşık 230°C lik fırında 20-25 dakika pişirilir
Afiyet Olsun 
|
|
|