Yalnız Mesajı Göster

İncirli Pasta Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncirli Pasta Tarifi



İncirli pasta tarifi

incirli pasta resimli

incirli pasta tarifler




Malzemeler:


Kek:


* 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış

* 1 su bardağı ceviz içi

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 su bardağı un

* 3 yumurta

* 1 paket kabartma tozu


(Kek çok hafif, içinde hiç yağ yok J )


Şerbeti:


* 1,5 su bardağı su

* 1 yemek kaşığı nescafe

* yarım su bardağı toz şeker


(Bu şerbet inanılmaz güzel bir tat katıyor pastaya)


Muhallebi:


* 2 yemek kaşığı nişasta

* 2 yemek kaşığı un

* 1lt süt

* 5 yemek kaşığı toz şeker

* inmeye yakın 50gr tereyağı

* piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti


(Krem şanti kremaya dolgunluk ve lezzet veriyor)


Hazırlanması:


1 Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyormuş)

2 Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın

3 Kek piştikten sonra 3-4 dakika dinlendirin

4 Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin


Melek’lerim, incirli pasta kaldıkça dahada lezzetli oluyor, bayatlıyacak diye bir günde bitirmeye çalışmayın diye hatırlatmakta fayda gördüm











Alıntı Yaparak Cevapla