08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli Pasta Tarifi
İncirli pasta tarifi
incirli pasta resimli
incirli pasta tarifler

Malzemeler:
Kek:
* 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
* 1 su bardağı ceviz içi
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 3 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
(Kek çok hafif, içinde hiç yağ yok J )
Şerbeti:
* 1,5 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı nescafe
* yarım su bardağı toz şeker
(Bu şerbet inanılmaz güzel bir tat katıyor pastaya)
Muhallebi:
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı un
* 1lt süt
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* inmeye yakın 50gr tereyağı
* piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
(Krem şanti kremaya dolgunluk ve lezzet veriyor )
Hazırlanması:
1 Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyormuş)
2 Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın
3 Kek piştikten sonra 3-4 dakika dinlendirin
4 Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin
Melek’lerim, incirli pasta kaldıkça dahada lezzetli oluyor, bayatlıyacak diye bir günde bitirmeye çalışmayın diye hatırlatmakta fayda gördüm
|
|
|