Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Böbrek Nasıl Yapılışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Böbrek Nasıl Yapılışı





MALZEMELER

• 4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış)

• 4 Dilim Ekmek (2 sin kalınlığında kesilip kabukları alınmış)

• 1 Yumurta

• 125 gr (1 / 2 su bardağı) Süt

• 60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin

• 4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış)

• 250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış)

• 1 çorba kaşığı limon suyu

• 1 kahve kaşığı tuz

• 1 kahve kaşığı karabiber

• 4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ

• 4 Çılbır (kaynar suya kırılmış) Yumurta (sıcak)


Mantarlı Böbrek yapılışı

Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeği olan Mantarlı böbrek, kırmızı şarapla birlikte servis edilebilir

Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz

Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu Karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara Bırakınız

Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz Yağ kızınca Tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz

Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız

Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir Tavaya koyarak orta ateşte eritiniz Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz

Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz Ustlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz










Alıntı Yaparak Cevapla