Yalnız Mesajı Göster

Resimli Makarnalı Börek Tarifi

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Resimli Makarnalı Börek Tarifi



MAKARNALI BÖREK VE DAVETSİZ MİSAFİRİM

Geçtiğimiz hafta sonu boyunca her gün misafirlerimiz vardı Kimisi çok yakınlardan, kimisi ülke dışından kimisi de iletinin sonunda göreceğiniz gibi davetsizlerdendi Davet ettiğim dostlarımla birlikte yedik içtik güzel vakit geçirdik


Pazartesi sabahı da bilgisayar kursunda tanıştığım arkadaşlarım Ayla, Berrin, Ayşe, Sultan ve Sevim'i sabah kahvaltısına davet etmiştim Neşeyle edilen kahvaltının ardından kahve keyfimizle güzel bir gün geçirdik Artık kursumuz bitti ama bu neşeli arkadaşlarımla dostluğumuz devam edecek


Bloğumda, genellikle rulo böreklerin tarifini paylaştığımı, yaptığım tepsi böreklerine yer vermediğimi görünce çok eskilerden beri severek yediğimiz su böreği lezzetindeki bu tarife yer vermek istedim

Yaklaşık yirmi yıllık bir tarif olan bu böreği evimde ilk kez yiyenler eğer içine dikkatlice bakıp da makarnaları görmemişlerse lezzetinden dolayı su böreği zannediyorlar Eğer sizler de yufka açma konusunda benim gibi çok yetenekli değilseniz bu tarifin sizi mutlu edeceğini düşünüyorum İçine konan malzemelerin bolluğu ve yumurtanın katkısıyla lezzet olarak gerçek su böreğinden ayırt edilmiyor Pratikliği de cabası diye düşünüyorum


Malzemeler

1) 4 adet hazır yufka

2) 1/2 paket (250 gr) fiyonk veya kelebek makarna (bu kez bir avuç daha fazla koydum)


3) 1 su bardağı tereyağ ve zeytinyağ karışımı


4) 5 adet yumurta (Makarnayı biraz fazla koyduğumdan yumurta sayısını 6 yaptım)


5) 1/2 litre süt


6) 400-500 gr civarında beyaz peynir


7) Tuz, kırmızı biber, karabiber

Yapılışı

1) Önce makarnalar tuzlu suda haşlanır ve suyu süzülüp soğuk sudan geçirilirFırında da pişeceğinden çok fazla pişirmemeye özen gösterilir


2) Eritilmiş tereyağ, zeytinyağ, yumurta ve süt bir kapta çatalla kuvvetlice çırpılarak sos hazırlanır


3) Yağlanmış büyük fırın tepsisine bir yufka serilir Üzerine birkaç kaşık sos dökülerek fırçayla her yerine sürülür Tarif 1/2 paket makarnadan yapıldığı zaman iki yufka alta, araya makarna ve peynir ve tekrar 2 yufka şeklinde hazırlanıyor Hazırlanan sos bütün katları ıslatacak şekilde bolca kullanılacak Ancak ben makarna miktarını biraz artırdığım için alta 1,5 yufka üstüne makarna peynir+ sos; tekrar 1,5 yufka+ makarna, peynir, sos ve 1 yufka şeklinde hazırladım Bu şekilde yaptığımda epey fazla olan haşlanmış makarnanın bir kata yığılarak hamurlaşmasını önlenmiş oluyorum Üstü için bol miktarda ayırmış olduğum sosu da son yufkanın üzerine dökerek önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarana dek pişirdim Konuklarım beğenerek yediler


Şimdi de evimizin balkonuna gelen davetsiz misafirlerimle tanıştırayım sizleri

Geçtiğimiz hafta mutfaktaki telaşımdan, varlıklarının farkına varamadığım, balkondaki buzdolabından ve erzak dolabından birşeyler almaya diye her çıktığımda sık sık rastladığım iki konuk beni görünce hemen rahatsız olup uçuveriyorlardı Gagalarındaki çalı çırpı niyetlerini ortaya koyuyordu ama balkonu şöyle bir kolaçan ettiğimde pek bir şey de görememiştim Misafirlerimiz gittikten sonra pazar günü etraflıca araştırmaya girdiğimde buzdolabının üstündeki mandal sepetimin içine yaptıkları yuvayı görünce sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim



Alıntı Yaparak Cevapla