Konu
:
Meksika Usulü Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Meksika Usulü Mantı Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meksika Usulü Mantı Tarifi
Meksika Usulü Mantı nasıl yapılır
Malzemeler
300 gram un ( 2
5 su bardağı)
2 yumurta
25 gram su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
iç harcı:
4 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
1
5 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
sosu için:
4 diş sarımsak
yarım kilo yoğurt
1 paket domates püresi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
10 adet jalapeno biberi
1
5 çay kaşığı tuz
Meksika Usulü Mantı Yapılışı
Mantı hamuru için gerekli tüm malzemeleri sert bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurun üzerine bir kapak kapatarak, 30 dakika dinlendirin
Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın
Her bir bezeyi merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında yufka gibi açın
Hamuru boylamasına ve enlemesine 5’er cm’lik aralıklarla kesip, iri kareler elde edin
Haşladığınız patateslere gerekli baharatları katıp, iç harcı hazırlayın
Bu harcı hamurların içine paylaştırıp, iri iri üçgen mantılar kapatın
Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyup kızdırın ve hemen 1 paket domates püresi ilave edin
Sos kaynadığında tuzunu ve jalapeno biberlerini de ekleyin
Mantıları haşlayıp, servis tabağına alın
Ayrı bir yerde hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu, ardından domates sosunu ekleyin
Son olarak tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, toz kırmızıbiber ve naneyi ekleyin
Yağ kızar kızmaz bu sosu da mantının üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul