Yalnız Mesajı Göster

Meksika Usulü Mantı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Usulü Mantı Tarifi



Meksika Usulü Mantı nasıl yapılır


Malzemeler

300 gram un ( 25 su bardağı)

2 yumurta

25 gram su

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tutam tuz


iç harcı:

4 adet haşlanmış patates

1 tatlı kaşığı tepeleme tuz

15 çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı pul biber

1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi


sosu için:

4 diş sarımsak

yarım kilo yoğurt

1 paket domates püresi

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı nane

10 adet jalapeno biberi

15 çay kaşığı tuz


Meksika Usulü Mantı Yapılışı

Mantı hamuru için gerekli tüm malzemeleri sert bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurun üzerine bir kapak kapatarak, 30 dakika dinlendirin Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın Her bir bezeyi merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında yufka gibi açın Hamuru boylamasına ve enlemesine 5’er cm’lik aralıklarla kesip, iri kareler elde edin Haşladığınız patateslere gerekli baharatları katıp, iç harcı hazırlayın Bu harcı hamurların içine paylaştırıp, iri iri üçgen mantılar kapatın Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyup kızdırın ve hemen 1 paket domates püresi ilave edin Sos kaynadığında tuzunu ve jalapeno biberlerini de ekleyin Mantıları haşlayıp, servis tabağına alın Ayrı bir yerde hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu, ardından domates sosunu ekleyin Son olarak tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, toz kırmızıbiber ve naneyi ekleyin Yağ kızar kızmaz bu sosu da mantının üzerine dökün












Alıntı Yaparak Cevapla