Konu
:
Zeytinli Açma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Açma Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Açma Tarifi
Zeytinli Açma nasıl yapılır
Zeytinli Açma Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı YONCA sıvıyağ
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tane yaş maya(42 gr
)
1 küçük kutu zeytin ezmesi
Tuz
Alırı kadar un
1 paket yumuşamış margarin
Çörek otu
Zeytinli Açma Tarifi
Sütü ve sıvıyağı çukur bir kaba alıp içine yumurta akını,tuzu,şekeri koyup karıştıralım
Mayayı ilave edip eritelim
Ununu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım
Hamuru 4 bezeye bölelim
Her bir bezeyi tezgahın üzerinde merdaneyle incecik açıp 1/4 margarini sürüp rulo sarıp bir eksen etrafında döndürelim
Bir kaç kere çubuk kırıp katlar gibi hamuru katlayıp tekrar silindir gibi tezgahta yuvarlayalım
Bir karış büyüklüğünde parçalara ayırıp tezgahta elimizle biraz bastırarak açalım
Üstüne 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürüp rulo saralım
Simit şekli verelim
Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim
Yarım saat kadar dinlendirip ısıtılmış 180C'de pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul