Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Açma Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Açma Tarifi



Zeytinli Açma nasıl yapılır


Zeytinli Açma Tarifi


Malzemeler

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı YONCA sıvıyağ

1 tane yumurta

2 çorba kaşığı tozşeker

1 tane yaş maya(42 gr)

1 küçük kutu zeytin ezmesi

Tuz

Alırı kadar un

1 paket yumuşamış margarin

Çörek otu



Zeytinli Açma Tarifi

Sütü ve sıvıyağı çukur bir kaba alıp içine yumurta akını,tuzu,şekeri koyup karıştıralımMayayı ilave edip eritelimUnunu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralımHamuru 4 bezeye bölelimHer bir bezeyi tezgahın üzerinde merdaneyle incecik açıp 1/4 margarini sürüp rulo sarıp bir eksen etrafında döndürelimBir kaç kere çubuk kırıp katlar gibi hamuru katlayıp tekrar silindir gibi tezgahta yuvarlayalımBir karış büyüklüğünde parçalara ayırıp tezgahta elimizle biraz bastırarak açalımÜstüne 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürüp rulo saralımSimit şekli verelimÜstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelimYarım saat kadar dinlendirip ısıtılmış 180C'de pişirelim










Alıntı Yaparak Cevapla