Yalnız Mesajı Göster

Dereotlu Börek Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Börek Nasıl Yapılır



Dereotu yumuşacık bir börek


Malzemeler

3 adet yufka

2 adet yumurta

200 gram rendelenmiş kaşar peynir

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 su bardağı ayran

1 şişe maden suyu (200 ml)

1/2 demet dereotu

Çörekotu



Hazırlanışı

Ayran, soda, yumurta ve zeytinyağı çırpılarak bir sos elde edilir

Tepsi yağlı kağıt ile kaplanır

Birinci yufka kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye yayılıp sostan üzerine biraz dökülür

İkinci yufka rast gele parçalara bölünür Yarısı ilk yufkanın üzerine konulup soslanır

Rendelenmiş kaşar ve ince kıyılmış dereotu karışımından yufkaların üzerine konulur

İkinci yufkanın kalan kısmı peynirlerin üzerine konulup tekrar sos dökülür

Kalan peynir serpilip son yufka ile üzeri örtülür

Dışarı sarkan kenarlar içeriye doğru kıvrılıp, kalan sosun tamamı üzerine boşaltılır

Börek kesilip en az yarım saat bekletilir

Fırına vermeden çörekotu serpilir

Önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir




Alıntı Yaparak Cevapla