Yalnız Mesajı Göster

Ev Yapımı Yaş Pasta Tarifleri

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Yaş Pasta Tarifleri



Pudinkli Yaş Pasta Tarifi


Gerekli Malzemeler

2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nışasta

Pastanın Kreması İçin Gerekli Malzemeler

1 paket kakaolu puding
3,5 su bardağı süt(puding için)
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt(krem şanti için)
Ayrıca 1 su bardağı süt+1 yemek kaşığı şeker(keki ıslatmak için)



Pudinkli Yaş Pastanın Yapılışı

Öncelikle yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızıyla 5-6 dakika çırpalım
Vanilyayı ekleyelimUn, kakao,nışasta ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip
tahta kaşıkla karıştıralımYağlanmış kalıba dökelimKalıp seçimi size bağlı ama çapı
en fazla 30 santim olsunÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verelimO arada bir
tencereye 3,5 bardak sütü ve pudingimizi ilave edip karıştıra karıştıra pişirelim
Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp ılımaya bırakalımIlınınca içine 1 paket toz krem
şantiyi ilave edip mikserle çırpalımÜst süslemesi içinse bir bardak sütle bir paket krem şantiyi çırpıp dolapta bekletelimPişen pandispanyamızı kalıptan çıkarıp ikiye bölelim
şekerli sütle iki katıda ıslatalımİçine hazırladığımız pudingli keremamızın yarısını sürelimDiğer katı üzerine kapatıp kalan kremamızla kaplayalımÜzerini dolapta
bekleyen krem şantimizle süsleyelimHazırlanan pastamızı dolapta en az 3-4 saat bekletelim


Ağlayan Pasta

Kek İçin Gerekli Malzemeler

4 Adet yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
1 kahve fincan su
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt

Kekin Üzerin İçin Gereken Malzemeler

1 paket krem şanti
1 çay bardağı su

Kakaolu Sos İçin

1 çorba kaşığı nişasta
2 fincan şeker
3 çorba kaşığı kakao
4 Kahve fincanı su




Ağlayan Pasta tarifi

Kek malzemelerini büyük bir cam kase de yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri sırayla boşaltıp iyice karıştırın bekletmeden pişeceği kaba döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirilir Kuru bir bıçak ya da kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir piştikten sonra tezgaha konur bir bardak süt kek in üzerine dökülür kek soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra krem şanti sürülür krem şantinin üzerine önceden hazırlayıp sogutulmuş kakao sosu dökülür

Çikolatalı pasta için malzeme

1 çay bardağı vişne suyu ( marketlerde satılan küçük boy vişne suyu veya vişne nektarı kullanabilirisiniz)
1 kakaolu pasta keki ( yine marketlerde satılan hazır çikolatalı pasta keklerinden alabilir veya dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz)
1 kase damla çikolata (marketlerden alacağınız bir paket damla çikolatanın yarısı yetiyor)

Krema için malzeme

2 su
süt
1 su bardağı toz şeker (ben pudra şekeri kullanıyorum ağızda dağılan bir tat bırakıyor)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sadece sarısı
1 paket vanilya
Krem şanti için malzeme
1 paket çilekli krem şanti
1 su bardağı süt



Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı pastayı yapmaya, kremasını hazırlamakla başlayın ve bir tencerenin içinde tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı koyup kıvamını alana kadar pişirin
Pişen pasta kreması soğurken, hazır çikolatalı kekinin tabanını servis edeceğiniz tabağa koyun ve üzerine vişne suyunun yarısını dökerek iyice ıslatın
Üzerine ılımış olan kremayı dökün ve spatula ile iyice yayın
Çilekli krem şantiyi sütle çırpın ve yarısını kek tabanın üzerindeki kremanın üzerine döküp yayın
Üzerine damla çikolataların yarısını serpiştirin ve hazır çikolatalı kekin ikinci parçasını üzerine kapatın
Ardından kalan vişne suyu ile kekin ikinci parçasının üzerine dökerek ıslatın
Onun üzerine kalan çilekli krem şantiyi dökün ve yayın
Üzerini tamamen örtecek şekilde damla çikolatalar ile kaplayın
1 saat buzdolapta bekledikten sonra servis edin

Vişneli Çikolatalı Pasta

Malzemeleri

1 çay bardağı vişne suyu
1 kakaolu pasta keki
1 kase vişne tanesi
1 kase damla çikolata
Krema için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya şekeri
Krem şanti için:
1 pk çilekli krem şanti
1 5 su bardağı süt



Tarifi

Kremayı hazırlamak için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı alıp pişiriririm Kremayı karıştırıp soğuturken diğer yandan pasta kekinin tabanını vişne suyunun yarısı ile ıslatıp servis tabağına alırım Üzerine ilk sıcaklığı çıkmış kremayı dökerek sıvarım Üzerine vişnelerin bir kısmı ve biraz damla çikolata serpiştiririm Pasta kekinin ikincisini ise kalan vişne suyu ile ıslatarak üzerine kapatırım Pastanın üzerini süslemek için krem şantiyi köpürtürüm Köpüren krem şantinin bir kısmı ile pastanın her tarafını sıvarım Kalan krem şanti, vişne ve damla çikolatalar ile pastayı süslerim 3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla