Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır



Bezelyeli Etli Börek


Malzemeler

1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)

250 gr Kuzu Eti

2 Adet Orta Boy Soğan

2 Adet Orta Boy Domates

1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye

1 Yumurtanın Sarısı

1 Demet Maydanoz

1 Çorba Kaşığı Margarin

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ







Yemeğin Tarifi

Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım


Soğanları ilave edip pembeleştirelim Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım


Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla