Konu
:
Berliner Tarifi,Berliner Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Berliner Tarifi,Berliner Yapılışı
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Berliner Tarifi,Berliner Yapılışı
Berliner Malzemeleri:
1 paket yaş maya veya kuru
1 su bardağı süt
50 gr
margarin
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 fincan toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
Pudra Şekeri
Çilek reçeli
Sıvıyağ
Berliner Hazırlanışı: İlk önce hamur yogurma kabı içerisinde ılıtılmış sütte mayayı eritin ve eritilmiş margarini katın
Ayrı bir kapta yumurtayı mikserle çırpıp hamur kabına dökün
Tuzu, şekeri, unu ve vanilyayıda ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin
Üzerine nemli bir havlu örterek hamuru 30 dk oda sıcaklıgında şişene kadar bekletin
Beklemiş olan hamurumuzu tekrar biraz yoğurun ve unladığınız tahtada, üzerinide unlayarak oklavayla 1,5 cm kalınlığında açın
Ardından hamuru 13-14 tane cıkacak şekilde kesin
Sonra tane tane yuvarlak yapın hamurları 3-4 dakika kapagı kapalı kızartın
Onları cevirip 3-4 dakika kapaksız kizartın
Sonradan onları cıkartıp kağıt mendile koyun
Berlinerler soğunca, krema pompasına koyduğunuz reçeli, berlinerlerin yan tarafını delerek, yeterince doldurun
Son olarak berlinerlleri serviz tabağına alıp altına ve üstüne bolca pudra şekeri ile kapatıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul