Yalnız Mesajı Göster

Limon Soslu Parfe Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Soslu Parfe Tarifi





Limon Soslu Parfe Tarifi



Limon Soslu Parfe


Malzemeler

*5 büyük yumurtanın sarısı

*1/2 bardak şeker

*1/2 bardak taze limon suyu

*4 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu

*1/4 bardak 2 2/3 bardak soğuk, ağır krema

*100g beyaz çikolata, ince kıyılmış

*5 bardak dilimlenmiş çilek

*bir tutam tuz




Hazırlanışı

Yumurta sarılarını, şekeri, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve tuzu orta boy metal bir kapta çırpın Kabı benmari usulü ısıtırken, karışımı 6 dakika kadar çırpmaya devam edin ve çok koyu bir kıvam almasını sağlayın Suyun üzerinden alın ve limonlu musunuzu oda sıcaklığında bekletin


Başka bir orta boy metal kapta 1/4 bardak kremayı beyaz çikolatayla karıştırın Yine benmari usulü kabı ısıtın ve çikolatanın iyice yumuşamasını sağlayın Kabı sudan alın ve homojen bir karışım elde edene, tüm çikolata eriyene kadar karıştırmaya devam edin Bu musu da oda sıcaklığında bekletin


Kalan 2 2/3 bardak kremayı büyük bir kapta, tepecikler oluşana kadar çırpın Çırpılmış kremayı muslar arasında -her seferinde 1 bardak- paylaştırın (her musa yaklaşık 3 bardak denk düşecektir)


1/4 bardak limonlu musu, 8 parfe veya şarap bardağına tabaka halinde paylaştırın, üzerine 2 çorba kaşığı çilek yerleştirin Sonra 1/4 bardak beyaz çikolatalı musu, tabaka olarak çileklerin üzerine sürün Bu şekilde birer birer katmanları oluşturun Üzerlerini naylon folyoyla kapatın ve soğuk bir yerde saklayın Kalan çileklerin de üzerlerini örtün ve serin bir yerde saklayın


Servis yapmadan önce her bir bardağı kalan çilek dilimleriyle süsleyin










Alıntı Yaparak Cevapla