Konu
:
Sarıyer Böreği Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Sarıyer Böreği Yapımı
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarıyer Böreği Yapımı
Sarıyer Böreği Tarifi
Sarıyer Böreği nasıl yapılır
Malzemeler
Baklavalık yufka
200 gr
kıyma
5 soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tutam maydanoz
Sıvıyağ
Tuz karabiber
Üzeri için: 1 yumurta
Sarıyer Böreği Yapılışı
İlk olarak iç harcını hazırlayın
Bunun için dolmalık fıstıkları sıvıyağda kavurun
Daha sonra üzerine soğanları da ekleyerek kavurun
Soğanların rengi dönünce üzerine kıymayı da ekleyin
Tuzunu ve baharatını ayarlayarak ilk sıcaklığı çıkana kadar bir kenarda bekletin
Baklavalık yufkalardan 2şer tane üst üste koyarak toplam 16 adet yufkayı kenarları üst üste gelecek şekilde dizin
Üzerine sıvıyağ gezdirdikten sonra iç harcı yufkaların üzerine serpin
Rulo yaparak yağlanmış fırın tepsisine dizin
Bütün iç harç bitene kadar bu şekilde böreklerinizi sarın
En son üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında pişirin
Afiyet Olsun
Attached Images
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul