08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Otlu Domates Pilavı
Otlu domates pilavı
2 su bardağı pilavlık pirinç
125 gr tereyağı
3 dal taze soğan
3 adet küp doğranmış domates
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
2 adet ince kıyılmış taze sarımsak
1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik
1 su bardağı domates suyu
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pirinçleri tuzlu sıcak suda bir saat bekletin, iyice yıkayın süzün Geniş bir tencereye tereyağını koyun kızdırın, domatesleri koyun ve soteleyin Sarımsağı, şekeri, tuzu ilave edip, bir iki kez çevirin, domates suyunu da ilave edin Kaynayınca pirinçleri koyun, karıştırın kısık ateşte 15 dakika pişirin Dereotu, nane, kekik, karabiberi ilave edin, bir kere harmanlayın, üzerine temiz bir bez veya bir kağıt havlu kapatıp 10 dakika dinlendirerek servis yapın
|
|
|