Konu
:
Sarıyer Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sarıyer Böreği Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarıyer Böreği Tarifi
Sarıyer Böreği
Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
4 adet yufka
İçi İçin Malzeme
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı doğranmış maydanoz
4 adet kuru soğan
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuş üzümü
500gr kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Kuş üzümlerini ılık suda bekletin (ilk önce yıkayıp)Yağda doğradığınız soğanları ve dolmalık fıstıkları soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Kıymayı üstüne katın suyu çekilene kadar pişirin
Suyunu çekince diğer malzemeleri katın
(karıştırın)
Bir yufkayı tezgaha alın süt ve yağlı karışımdan sürün(her tarafı ıslansın) ortadan ikiye katlayın geniş olan kısma iç harcı yayın
Sıkı bir şekilde sarın
Fırın tepsisini yağlayın ve içine s şeklinde olacak şekilde koyun
Diğer yufkalarada aynısını yapın üstlerine yumurta ve bir çay kaşığı kadar yağ sürün 200 derece olan fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul