Konu
:
Kızartma Güllaç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kızartma Güllaç Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızartma Güllaç Tarifi
Kızartma Güllaç Tarifi
Kullanılacak Malzemeler
* 10 çorba kaşığı tereyağı
*3 adet yumurta
*2 su bardağı fındık (ince çekilmiş)
* 1 su bardağı gül suyu
* 1 su bardağı su
* 10 kat güllaç
* 2 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
Hazırlanma Şekli
Güllaçları birer birer gülsuyu ve su karışımı ile ıslatıp ikiye katlayın
Üzerine çekilmiş fındığı serpin
Rulo biçiminde sarın
Bütün yaprakları bu biçimde hazırlayın
Çırpılmış yumurtayı kaba koyun
Tereyağını eritin yağ kızınca rulo biçimdeki güllaçları yumurtaya bulayıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın havlu kağıt üzerinde yağını aldırın
Derin bir tepsiye dizin
Şekerle sütü kaynatın
Şurup hazırlayın
Kıvama gelince az soğusun
Güllaçların üstüne dükün
Şurubu çekene kadar bırakın
Güllaçlar şurubu çekince tabaklara aktarıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul