Konu
:
Tencerede Poğaça Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tencerede Poğaça Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tencerede Poğaça Nasıl Yapılır
Tencerede Poğaça Tarifi
Tencerede Poğaça nasıl yapılır
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
alabildiği kadar un
Tencerede Poğaça Yapılışı
Tencere poğaçası için ilk olarak tencere en kısık ateşe alınır
İçine su ve maya konur
Maya eritilince sıvıyağ, tuz ve şeker konur
Daha sonra sürekli çırpılarak yumurtalar tek tek ilave edilir
İçine yoğurt da eklenerek alabildiği kadar un (tepeleme 12 kaşık) ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
Tencerenin ısısı elde hissedilince tencerenin altı kapatılır
Elde edilen hamur bir süre mayalandırılır
Bu sırada iç harcı hazırlanır
İç harcı için; lor peyniri karıştırma kabına alınır
Üzerine doğranmış kırmızı biber ve maydanoz eklenir
yumurtanın akı ad katılarak karıştırılır
yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır
Dinlendirilen hamur bezelere ayrılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır
İçerisine harçtan konularak ağzı tam kapatılmadan yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul