Konu
:
Meyveli Krem Brule Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Krem Brule Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Krem Brule Tarifi
Krem Brule Nasıl Yapılır
Resimli Krem Brule Yapılışı
Krem Brule yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler:
Yarım vanilya çubuğu
2
5 su bardağı krema
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
3/4 su bardağı toz şeker
üzeri için
3 yemek kaşığı esmer şeker
Krem Brule'nin yapılışı
Kremayı küçük bir sos tenceresine alın
Vanilya çubuğunu bıçakla kesip içindeki çekirdekleri çıkartın ve kremaya ekleyin
Orta ateşte karıştırarak baloncuklar çıkmaya başlayıncaya kadar ısıtın
Ocaktan alarak portakal kabuğunu ekleyin ve 15 dakika bekletin
Yumurta sarıları, tuz ve şekeri mikserle çırpın
Kremayı karıştırarak ekleyin
Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karışımı küçük kaselere ya da crème brûlée kaplarına paylaştırın
üzerini alüminyum folyo ile kapatın
Tepsiye dizin ve kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin
180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Kaseleri buzdolabına alarak 3 saat bekletin
Servisten önce üzerlerine bolca esmer şeker serpip pürmüz ile yakın
Frambuaz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul