Konu
:
Tavuklu Rulo Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Rulo Börek Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Rulo Börek Tarifi
Tavuklu Rulo Börek Tarifi
Tavuklu Rulo Böreği nasıl yapılır
Malzemeler
3 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su (tavuk göğüslerini haşlamak için)
1 adet yumurta sarısı
2 adet tavuk bulyon
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Sıvıyağ
Tavuklu Rulo Börek Yapılışı
Tavuk göğüsleri 3 su bardağı su ile haşlanır
Pişen göğüsler bir kaba alınarak minik parçalara bölünür ve tuz-karabiber-pulbiber ile tatlandırılır
Tavuk göğüslerini haşladığınız su bir süzgeç yardımı ile süzülür ve içine 2 adet tavuk bulyon eklenerek soğumaya bırakılır
Dikdörtgen fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır ve yufkalardan 1 tanesi tepsiye düzgün bir şekilde yayılır
Yufkanın tepsinin dışına taşan kısımları tepsinin kenarları boyunca düzgün bir şekilde içe kıvrılarak yufkanın tepsinin şeklini alması sağlanır
Dikdörtgen şeklinde tepsiye yayılan yufkanın üzerine fırça ile sıvıyağ sürülür ve ikinci yufka tepsiye yerleştirilir
İkinci yufkanın da tepsi dışına taşan kısımları birinci yufkada yapıldığı gibi tepsi kenarları boyunca düzgün bir şekilde içe kıvrılır
İkinci yufkanın da üzerine fırça ile sıvıyağ sürülür ve üçüncü yufka serilerek aynı işlemler tekrarlanır
Üçüncü yufka da yerleştirilip yağlandıktan sonra önceden ısıtılmış ~175 derece fırında üzeri ve altı iyice kızarana kadar pişirilir
Yufkalarınız kızardıktan sonra fırından çıkarılır ve (yufkalar soğumadan) üzerine soğumaya bıraktığınız tavuk suyu eşit bir şekilde gezdirilerek ıslatılır
Hazırlamış olduğunuz tavuk harcı yufkaların üzerine yayılır ve yufkalar tepsinin uzun kenarı boyunca sarılarak rulo haline getirilir
Rulo haline getirdiğiniz böreğin ek yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek tekrar fırına verilir
Üzeri kızarana kadar fırında pişirilir ve sıcak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul