Yalnız Mesajı Göster

Baklavalı Kek Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklavalı Kek Tarifi



Baklavalı Kek Yapılışı

Baklavalı Kek Malzemeleri:
Hamur İçin
1 adet yumurta
15 çay bardağı sıvı yağ
15 çay bardağı süt
15 çay kaşığı tuz
Yeterince un

Kek İçin
3 Adet yumurta
1 su bardağı şeker
15 su bardağı un
1 su bardağı ceviz

Şurubu İçin
4 su bardağı şeker
45 su bardağı su
1-2 damla limon



Baklavalı Kek Yapılışı: Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur 20 beze yapılarak bezeler tatlı tabağı büyülüğünde açılır 10 adet beze üst üste aralarına bir kaşık nişasta sürülür, diğer 10 beze nişasta ile üst üstte biriktirilir Bu 10 beze merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde yuvarlakça açılır ve tepsiye konarak kenarlarından sarkanlar kesilir Kek tarife göre çırpılıp hamurun üzerine sürülür, diğer 10 bezede fırın tepsisi büyüklüğünde açılarak kek hamurun üzerine kapatılır Fırınlamadan önce kare veya dikdörtgen şeklinde kesildikten sonra bir paket margarin (eğer varsa ½ paket margarin, 3 kaşık tereyağı) eritilip fırına sürülür 200-230 derecede pişirilir

Not: Baklava soğuk ve şerbet ılık olacak, şerbet servisten 2-3 saat önceden dökülecek










Alıntı Yaparak Cevapla