Yalnız Mesajı Göster

Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır



Yumuşak Poğaça nasıl yapılır

Yumuşak Poğaça Tarifi




Malzemeler

1 paket margarin (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı ılık su

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı şeker

1 paket yaş maya

aldığı kadar un


Üzeri için:

Yumurta sarısı



Yumuşak Poğaça Yapılışı

Ilık sütün içine önce şeker sonrada yaş maya konup eritilir ve genişce bir kabın içine dökülür

Sonra diğer malzemelerde yavaş yavaş eklenir ve en son un eklenmeye başlanır

Kulak memesi kıvamında yumuşak 1 hamur elde edilir

Üzeri örtülüp en az yarım saat dinlendirilir

Daha sonra hamurdan parçalar kopartılıp istediğiniz şekil verilir tepsiye dizilir

Mutlaka tepsidede 15-20 dakika mayalanması beklenmelidir

Hamurlar tepside şişecekleri için hamurdan parçaları büyük büyük koparmayın

Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında ortalama 20 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir













Alıntı Yaparak Cevapla