Konu
:
Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır
Yumuşak Poğaça nasıl yapılır
Yumuşak Poğaça Tarifi
Malzemeler
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Yumuşak Poğaça Yapılışı
Ilık sütün içine önce şeker sonrada yaş maya konup eritilir ve genişce bir kabın içine dökülür
Sonra diğer malzemelerde yavaş yavaş eklenir ve en son un eklenmeye başlanır
Kulak memesi kıvamında yumuşak 1 hamur elde edilir
Üzeri örtülüp en az yarım saat dinlendirilir
Daha sonra hamurdan parçalar kopartılıp istediğiniz şekil verilir tepsiye dizilir
Mutlaka tepsidede 15-20 dakika mayalanması beklenmelidir
Hamurlar tepside şişecekleri için hamurdan parçaları büyük büyük koparmayın
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında ortalama 20 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul