Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Poğaça Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Poğaça Tarifi



Kabaklı Poğaça Tarifi
Kabaklı Poğaça Yapılışı
Kabaklı Poğaça





Malzemeler

1 su bardagi ilik SütKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1/2 su bardagi YogurtKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1/2 su bardagi AycicegiyagiKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 su bardagi sivi Krem santy (1 Becher Schlagsahne)
1 MayaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 pak Kabartmatozu
1 yk SekerKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı 1 yk Tuz
1 Yumurta beyazi (sarisi üzerine)
aldigi kadar Un

Iç malzemeleri

2-3 kizartmalik KabakKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis (benim kabak cok büyüktü 1 tane kullandim)
1 büyük SoganKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmisKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 kirmizi BiberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmisKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 YumurtaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 su bardagi beyaz PeynirKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis
tuzKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı karabiberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı kirmizi biber



Yapilisi

Ilik sütle maya ezilir ve diger malzemeler ilave edilerekKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı yaklasik 1 kg unla (bende un yarim fincan kadar artti) yumusak bir hamur yapilir Hamur mayalanmaya birakilir Bu esnadaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis kabaklarKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmis soganKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmis kirmizi biberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis peynirKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı 1 yumurta ve baharatlarida ilave edilerek ic malzemesi hazirlanir Mayalanan hamurdan kücük yumaklar alinip acilarak ortaya ic malzemesi koyulur ve hamurun karsilikli iki ucundan 2 cm boyunda 1 cm iceriden bicakla cizdirilir Bu kesik 1 cm lik yerden tutularak hamur bir biri icinden gecirilerek böyle güzel bir sekil verilir Tepsiye dizilip üuerlerine yumurta sarisi ve 1 yk yogurt veya süt karisimi karistirilarak sürülür 225 deki firinda 20-25 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir
Not: Kabaklar rendeleniriken fazla su birakirlarsa sikarak suyunun fazlaligini cikarin











Alıntı Yaparak Cevapla