Konu
:
Kabaklı Poğaça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Poğaça Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Poğaça Tarifi
Kabaklı Poğaça Tarifi
Kabaklı Poğaça Yapılışı
Kabaklı Poğaça
Malzemeler
1 su bardagi ilik SütKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1/2 su bardagi YogurtKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1/2 su bardagi AycicegiyagiKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 su bardagi sivi Krem santy (1 Becher Schlagsahne)
1 MayaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 pak
Kabartmatozu
1 y
k
SekerKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı 1 y
k
Tuz
1 Yumurta beyazi (sarisi üzerine)
aldigi kadar Un
Iç malzemeleri
2-3 kizartmalik KabakKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis (benim kabak cok büyüktü 1 tane kullandim)
1 büyük SoganKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmisKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 kirmizi BiberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmisKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 YumurtaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 su bardagi beyaz PeynirKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis
tuzKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı karabiberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı kirmizi biber
Yapilisi
Ilik sütle maya ezilir ve diger malzemeler ilave edilerekKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı yaklasik 1 kg unla (bende un yarim fincan kadar artti) yumusak bir hamur yapilir
Hamur mayalanmaya birakilir
Bu esnadaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis kabaklarKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmis soganKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmis kirmizi biberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis peynirKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı 1 yumurta ve baharatlarida ilave edilerek ic malzemesi hazirlanir
Mayalanan hamurdan kücük yumaklar alinip acilarak ortaya ic malzemesi koyulur ve hamurun karsilikli iki ucundan 2 cm boyunda 1 cm iceriden bicakla cizdirilir
Bu kesik 1 cm lik yerden tutularak hamur bir biri icinden gecirilerek böyle güzel bir sekil verilir
Tepsiye dizilip üuerlerine yumurta sarisi ve 1 y
k
yogurt veya süt karisimi karistirilarak sürülür
225 deki firinda 20-25 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir
Not: Kabaklar rendeleniriken fazla su birakirlarsa sikarak suyunun fazlaligini cikarin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul