08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Tatlısının Yapılışı
Midye tatlısının yapılışı
midye tatlısının tarifi

MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı karbonat
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un
Açmak için: Nişasta
İçi için: Ceviz kırığı
Üzerleri için:
100 gr tereyağ yada margarin
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Mayayı ve ılık sütü yoğurma kabına alın
Biraz kabarınca yumurtaları ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın
Karbonat, tuz ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun
Hamuru 20 eşit parçaya ayırıp, bezeler yapın
Nişasta yardımıyla bu bezeleri, tatlı tabağı büyüklüğünde açın
Açtığınız bezeleri 5 adet 5 adet üst üste koyun
Yani 5′erli olarak 4 grup oluşturun ( resimlerdeki gibi )
Bu üst üste koyduğunuz yufkaları, yine nişasta yardımıyla servis tabağından biraz daha büyükçe açın
Sıkı sıkı rulo yapın ve buzdolabında yarım saat bekletin ( 4 adet rulomuz oldu)
Bu ruloları bir parmak genişliğinde kesin
Bir rulodan 20 adet çıkıyor Yani toplam 80 adet oluyor
Kestiğiniz parçaları yan yatırın ve elinizle çok hafif bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın
İçlerine ceviz kırığı koyup, kapatın ve elinizle midye şekli vermeye çalışın
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 15-20 dakika dinlendirin
Bu arada 100 gr tereyağını eritin ve ılıtın
Tatlıların üzerine fırça yardımıyla bolca sürün
180 derecede üzerleri çok hafif kızaracak şekilde pişirin
Tatlıları fırından alıp,soğumaya bırakın
Tatlılar soğurken şerbeti hazırlayın
Bunun için; şeker ve suyu tencereye alıp,kaynatın
Kaynayınca altını kısın ve hafif koyulaşana kadar kaynatın
İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip, biraz daha kaynatın ve ocağı kapatın
İlk sıcaklığı çıkan şerbeti soğuyan tatlıların üzerine gezdirin
Birkaç saat dinlendirdikten sonra, tatlıyı istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
|
|
|