Konu
:
Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi
Annemin Zeytinli Ekmeği nasıl yapılır
Malzemeler
2¼ bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
¾ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
¾ bardak su
20 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin (½ bardak)
Annemin Zeytinli Ekmeği Hazırlanışı
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın
Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, yoğurdu ve zeytinyağını koyun
Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edip üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine şekeri ekleyin
Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
Beyaz ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın
Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin
Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin
Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir
Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz
Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir
Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra irili ufaklı doğranmış zeytini ekleyin
(İyice karışmasını sağlamak için zeytinleri hafiçe una bulayabilirsiniz)
Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın
Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın
30-40 dakika beklettikten sonra kesin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul