Yalnız Mesajı Göster

Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi



Annemin Zeytinli Ekmeği nasıl yapılır


Malzemeler

2¼ bardak beyaz un

¾ tatlı kaşığı instant kuru maya

¾ tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 tepeleme tatlı kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

¾ bardak su

20 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin (½ bardak)


Annemin Zeytinli Ekmeği Hazırlanışı

Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, yoğurdu ve zeytinyağını koyun Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edip üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine şekeri ekleyin Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin


Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın


Beyaz ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın


Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir


Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra irili ufaklı doğranmış zeytini ekleyin (İyice karışmasını sağlamak için zeytinleri hafiçe una bulayabilirsiniz)


Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın 30-40 dakika beklettikten sonra kesin












Alıntı Yaparak Cevapla