Konu
:
Kıymalı Ay Çöreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Ay Çöreği Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Ay Çöreği Tarifi
Kıymalı Ay Çöreği Tarifi
Kıymalı Ay Çöreği Tarifi Resimli
Kıymalı Ay Çöreği Tarifi
Kıymalı Ay Çöreği nasıl yapılır
Kıymalı Ay Çöreği yapılışı
Kıymalı Ay Çöreği Tarifi Resimli
MALZEMELER
750 gr
(6 bardak) un
50 gr
(2 yemek kaşığı dolu) yaş maya ya da 10 gr
(1 yemek kaşığı dolu) kuru maya
1 bardak ılık su
3 adet yumurta
250 gr
tereyağı veya margarin
2 çay kaşığı tepeleme tuz
İç Malzemeleri
250 gr
koyun kıyması
500 gr
(5 orta boy) patates
3 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı yemeklik yağ
yeterince Tuz-karabiber
YAPILIŞI
1 — Unun ortasında mayayı ılık suyla ezin; sonra da yumuşatılmış yağı, iki yumurtayı ve tuzu koyup yoğurun
Hamuru bir tencereye alın, örtülü olarak ılık bir yerde 25-30 dakika bekletin
2 — Kabaran hamuru bir iki kere yoğurun 5 pazıya ayırın
Her pazıyı 3 mm
incelikte açın, önce ortasından ikiye kesin, her yarım daireyi 3 eşit üçgen parçaya bölün
3 — Kesilen hamurların uzun kenarına, hazırladığınız içten birer yemek kaşığı koyun
Sivri uca doğru ay şeklinde sarın, sivri kenar üstte kalarak yağlanmış fırın tepsisine sıralayın
20 dakika mayalandırın
4 — Hamurların üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün, orta ısılı fırında açık pembe renkte pişirin
Kıymalı için yapılışı:
1 — Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp soyun ve irice rendeleyin
2 — Kıymayı ince doğranmış soğan ve 1 kaşık yağla kavurun
Tuz, karabiber kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş patatesi katın
Diğer Çörek Tarifleri
NOT: Kuru mayayla hamuru yaparken mayayı bir kaşık şeker koyulmuş ılık suyun içinde kabarana dek bekletin
Sonra unun ortasına koyup diğer malzemelerle karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul