08-31-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Kek Nasıl Yapılır
TEPSİDE HAVUÇLU KEK  
Eğer vakit sorununuz yoksa ve yumuşacık pufidik bir kek yapmak istiyorsanız malzemeler ve aşağıdaki yapılış şekli ile yapmanızı öneririm
Yapılışı
Yumurta aklarını cam bir kasede, krem şanti kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpın 1 su bardağı şekeri azar azar ekleyip 2-3 dk daha çırpın
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını ve 1 su bardağı şekeri, şeker eriyene kadar mikser ile çırpın Yağı ekleyerek çok az daha çırpın
Bir kaseye havuçları ve limon kabuğunu rendeleyin, ceviz ekleyerek karıştırın Önce yumurta sarısı, şeker ve yağ olan karışımı ekleyip çırpın, yumurta akları ve şeker olan karışımı da ekleyip hafifçe çırpın Üzerine, un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı birlikte eleyin ve mikserin en düşük seviyesinde yada kaşıkla karıştırın
Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dökün (Kek karışımının kalınlığı 1 cm olacak şekilde bir tepsiye yada herhangi bir kalıba dökerseniz, fotoğraftaki kalınlıkta bir kek elde edersiniz)
175 derecede, yaklaşık 30-35 dk (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin
|
|
|