Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Reçeli-Şeftali Reçeli Yapımı-Şeftali Reçeli Tarifi-Şeftali Reçeli Yapılışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Reçeli-Şeftali Reçeli Yapımı-Şeftali Reçeli Tarifi-Şeftali Reçeli Yapılışı



Şeftali Reçeli-Şeftali reçeli yapımı-Şeftali reçeli tarifi-Şeftali reçeli yapılışı

Şeftali reçeli nasıl yapılır oktay usta

Şeftali reçeli nasıl yapılır




MALZEMELER

1 kg şeftali

1 kg toz şeker

1 adet limon suyu

HAZIRLANIŞI

Pazardan aldığınız yada bahçeden topladığınız şeftalilerin kabuklarını soyun

Şeftalileri kolayca soymak için kaynamakta olan tencere içerisindeki suya şeftaliler tülbent yardımı ile batırılır

Şeftaliler kaynamakta olan su içerisinde yaklaşık olarak 2 dakika kadar bekletilir ve çıkartılarak hemen soğuk suyun içerisine batırılıp çıkarılır

Daha sonra el ile yada bıçak yardımı ile soyulur

Soymuş olduğunuz şeftalileri bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayırın ve içerisindeki çekirdeklerini çıkartın

Derin bir tencere içerisine hazırlamış olduğunuz şeftalileri bir kat şeker, bir kat şeftali olacak şekilde dizin

En üst kısımda şeker tabakasının olmasına dikkat edin en üst kısımda şeker kalsın

Tencere içerisine dizmiş olduğunuz şeftalileri bir gece kendi halinde bırakın

Sonra şeftalileri kendi suyu ile pişirin kıvamı gelince yani ocaktan almaya yaklaşık 3 dakika kala bir adet limonunu suyunu ilave edin

Şeftali reçelimiz kıvama gelince ocaktan indirip ılıyınca kaplara doldurun

Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla