08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Sütlü Bisküvili Tatlılar
Sütlü Bisküvili Tatlılar
BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler :
Bir litre süt
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr bisküvi
Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Bisküvi pasta
malzemeler :
125 gr Tereyağı
60 ml Kakao
75 ml Toz şeker
1 yumurta
100 gr Pötibör bisküvi
isteğe göre çikolata sos
Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Bisküvileri irice doğrayın ve bütün malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe göre çikolata sos ile servis yapın Afiyet olsun 
Pratik Tatlı
Malzemeler
1) 1/2 su bardağı şeker
2) 1/2 su bardağı fındık içi
3) 2 çay kaşığı tarçın
4) 4 ad büyük elma
5) 1 paket petibör bisküvi
6) 1 paket muzlu puding
Hazırlanışı:
Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı iyice karıştıralım Elmaların kendi suyunu çekene kadar pişmesini sağlıyalım Hazırladığımız iç malzemesi Bir süre soğurken pudingimizi hazırlıyalım Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin alt kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üzerine puding Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üzerine yayalım üst kısmına yine birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe göre üzerini hindistan cevizi veya fındık ile süsleyebilirsiniz Afiyet Olsun
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 Lt Süt
9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
1 Adet Muz
1-2 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
Tarçın (üzerini süslemek için)
HAZIRLANIŞI
Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin
Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin
Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin
Her iki şekilde de çok güzel oluyor
Afiyet olsun
|
|
|