Yalnız Mesajı Göster

Bademli Kayısı Reçeli Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kayısı Reçeli Tarifi



Bademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli

Bademli Kayısı Reçeli nasıl yapılır

Resimli Bademli Kayısı Reçeli tarifi

Bademli Kayısı Reçeli tarifi


Bademli kayısı reçeli malzemeleri


1 su bardağı tuzsuz badem


1 kg kayısı


4 yemek kaşığı su


1 kg toz şeker





Bademli kayısı reçeli hazırlanışı

Bademli kayısı reçeli: Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın


Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın


Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın










Alıntı Yaparak Cevapla