Konu
:
Kolay Lokma Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Lokma Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Lokma Nasıl Yapılır
Kolay Lokma Tarifi Resimli
Kolay Lokma yapılışı
Lokma Tarifi Malzemeleri:
2 çay kaşığı maya
1 su bardağı ılık süt (250 ml
)
2 çorba kaşığı şeker (30 gr
)
1 yumurta çırpılmış
4 çorba kaşığı Teremyağ(60 gr
)
2 su bardağı un (300gr
)
Kızartmak için sıvı yağ
2/3 su bardağı bal (160 ml
)
1/2 çay kaşığı tarçın
1/4 su bardağı ceviz (30 gr
)
Lokma Tarifi
Süt, maya, şeker, yumurta ve terayağını robotun hamur ayakları ile karıştırın
Unu ilave edin
İyice karıştırarak hamurunuzu hazırlayın
Hamur üzeri kapalı olarak 1/2 saat oda sıcaklığında bekletin
(hamurun üzerinde küçük kabarcıklar olması gerekmektedir
) Hamur hazır olunca tekrar iyice karıştırın
Fritözünüzü 180 dereceye ayarlayın
Hamurları fritözün içine kaşıkla atarak kızartın
Balı tencerede ısıtın
Lokmaları sservis tabağına alın ve balı üzerlerine dökün
Tarçın ve ceviz ile servis yapabilirsiniz
Not: Hamurun mayalanması için 1/2 saat vaktiniz yoksa fırından alacağınız ekmek hamurunu elinizle küçük toplar haline getirip kızartarak çok benzer bir lezzet yakalayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul