Yalnız Mesajı Göster

Rumeli Tatlısı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Tatlısı Tarifi



Rumeli Tatlısı Tarifi




Rumeli Tatlısı Yapımı


Kaymaçina Tatlısı


Malzemeler:

1 Kilo süt

7 Adet yumurta

2 Su bardağı toz şeker





Hazırlanışı:

Derince bir kaba yumurtaların hepsini kırın Toz şekeri üzerine ilâve edip köpük köpük olana kadar çırpın Sonra da, sütü katıp çırpmaya devam edin Fırına vermeden önce, cam bir kaba koyun Ve, orta hararetli fırında pişirin Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler oluşana kadar yani, bir saat kadar- pişirmeye devam edin Ve, soğuyunca ikram edin










Alıntı Yaparak Cevapla