Güllaç Nasıl Yapılır Tarifi
Güllaç Nasıl Yapılır tarifi
Güllaç tarifi
Güllaç Tarifi Anlatım
Malzemeler
Çok ince açılmış güllaç yufkası (Yufkayı büyük marketlerde bulabilirsiniz, Güllaç yufkası diye satılır)
3 kilo süt
750 gr toz şeker
250 gr rendelenmiş ceviz içi
250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı süsleme için)
100 gr çekilmiş antep fıstık içi (isteğe bağlı süsleme için)
nar taneleri (isteğe bağlı süsleme için)
Hazırlanışı
İlk olarak, süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır Süt el yakacak hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır Yufkalar tepsiye tek tek serilerek araları bol sütle beslenir 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi üzerine bolca serpilir Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir Süsleme yapılarak servise hazırlanır
Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır
|