Konu
:
Bergamut Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bergamut Reçeli Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bergamut Reçeli Tarifi
Bergamut Reçeli Tarifi Resimli
bergamut reçeli
bergamut reçeli tarifi
bergamut reçeli nasıl yapılır
Bergamut Reçeli Tarifi
Malzemeler:
5 adet bergamut kabuğu
1 kg şeker
1 tane limon suyu
2 su bardağı su
Yapılışı:
Bergamutun kabuklarını soyuyoruz
Sarı kısmı dışa gelecek şekilde kıvırıyoruz, açılmaması için bir kürdan batırıyoruz
Sonra bunları bir iğneyle ipliğe geçiriyoruz
İpe dizdiğiniz kabukları bol suyla iyice yıkıyoruz
Reçel tenceresinin içindeki suya koyup haşlıyoruz
5-10 dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp, kaynama suyunu döküyoruz
Tekrar temiz su koyup kaynatınız
Bu işlemi birkaç kez yapıyoruz
Böylece kabukların acısını gidermiş olursunuz
Bir tencereye su koyarak ocağın üstüne alalım
İçine şekeri koyup hafif ateşte karıştırarak eritelim
Hazırladığımız kabukları içine koyup kaynatıyoruz
Kaynama sonunu, yani kıvamının gelip gelmediğini akıtma, damlatma veya tabağa dökme yöntemlerinden birini kullanıp, kontrol edebiliriz
Bitişe yakın limon suyunu koyup, ateşten indiriyoruz
Usulüne uygun temiz kavanozlara koyup, serin bir yerde saklıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul