Konu
:
Mandalinalı Puding Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mandalinalı Puding Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalinalı Puding Tarifi
Mandalinalı Puding Nasıl Yapılır
Mandalinalı Puding Tarifi
Mandalinalı Puding Malzemeleri:
6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Portakalın Suyu
Sütlü Çikolata
Mandalinalı Puding Yapılışı: Jelatini 5 dakika suda bekletin
Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun
Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın
Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün
Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın
Jelatini kısık ateşte eritin
Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin
Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın
Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin
Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin
Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Çikolatayı rendeleyin
Pudingi kalıptan çıkarın
Folyoyu üzerinden alın
Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın
Sos ve çikolata eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul