Yalnız Mesajı Göster

Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır



Tulumba Tatlısı Tarifi





Malzemeler

2,5 su b un
2 su b su
1 çorba k toz şeker
1 çorba k tereyağı
1 çorba k irmik
1 çorba k nişasta
1 fiske tuz
3 yumurta

Şerbet:

3,5 su b toz şeker
3 su b su
1 dilim limon


Yapılışı:


Şerbeti hazırlayın,soğumaya bırakın
Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
25 su bardağı unu eleyip,kaynayan suya ilave edinpişirin
Ocaktan alıp ılımaya bırakın
Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin
Nişasta ve irmiğide ilave edip,yeniden yoğurun
Bir tencereye bolca yağ koyun
Hamuru sıkma tormasına koyunSoğuk yağa sıkınSıkma işlemi bittikten sonra ocağın altını açıp,kızarmaya bırakın
Yağdan çıkardığınız tatlıları hemen şuruba atın
1-2 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir kaba alın
Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın ılımasını bekleyin ve tüm bu işlemi onlara da uygulayın










Alıntı Yaparak Cevapla