Yalnız Mesajı Göster

Resimli Sultan Vahidettin Tatlısı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Resimli Sultan Vahidettin Tatlısı Tarifi



Sultan Vahidettin Tatlısı Tarifi


Sultan Vahidettin Tatlısı ,









Malzemeler

Yarım kg Bağdat hurması

1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi

1 kahve fincanı dövülmüş badem içi

2 kahve fincanı tozşeker

Çeyrek limonun suyu

Taze kaymak





Yapılışı:

Hurmaları bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin Orta ateşte 5-6 dakika pişirip soğumaya bırakın

Fındık, badem içi ve tozşekerin yarısını havanda dövün Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp içlerine hazırladığınız fındıklı karışımı doldurun ve servis tabağına dizin

Hurmaları pişirdiğiniz suya kalan tozşekeri ve limon suyu ilave edin Şeker eriyinceye kadar orta ateşte karıştırın Şerbeti bir taşım kaynattıktan sonra hurmaların üzerine sıcak olarak gezdirin Soğuyunca taze kaymakla süsleyip servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla