Yalnız Mesajı Göster

Karabaş Otu Reçeli Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karabaş Otu Reçeli Tarifi



Karabaş Otu Reçeli Tarifi

Karabaş Otu Reçeli Yapılışı

Karabaş Otu Reçeli


Karabaş Otu Reçeli Tarifi


Hazırlama Süresi : 30 dakika


Pişirme Süresi : 45 dakika


Gerekli Malzemeler;


500 gr karabaş otu


4 su bardağı su


Şurubu için;


1 kg toz şeker


2 su bardağı su


1 limonun suyu


Yapılış Tarifi;


1- Karabaş otunu 4 su bardağı suyla harlı ateşte haşlayıp süzdürün


2- Diğer tarafta 2 su bardağı haşlama suyu ile 2 su bardağı suyu karıştırın Toz şeker ilave edip kaynatın


3- Haşladığınız karabaş otlarının suyunu elinizle iyice sıkıp şekerli suya ilave edin Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ilıyınca kavanoza aktarıp servise hazır hale getirin


Afiyet Olsun


Alıntı










Alıntı Yaparak Cevapla