Zambak Reçeli Tarifi
Zambak Reçeli Tarifi
Zambak Reçeli Yapılışı
Zambak Reçeli
Zambak Reçeli Tarifi
Hazırlama Süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi: 45 dakika
Gerekli Malzemeler;
2 su bardağı tohumları çıkartılmış zambak
2 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılış Tarifi;
1- Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın Yaprakları ikiye bölerek küçültün Sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirip derin bir kaba alın Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin Üzerini örterek iki gün bekletin
2- Şeker ve 2 su bardağı suyu tenrecede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın Ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarın Ağzını sıkıca kapatıp soğuyuncaya kadar ters çevirerek bekletin Servise hazır hale getirin
Afiyet olsun
Alıntı
|