Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Muz Tatlısı Hazırlanışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Muz Tatlısı Hazırlanışı



Kızarmış Muz Tatlısı Tarifi

Kızarmış Muz Tatlısı nasıl yapılır





Kızarmış Muz Tatlısı malzemeleri:

3 adet orta boy muz

15 gr teremyağ ballı

1/2 portakal

1 çorba kaşığı esmer şeker

2 çorba kaşığı krema

1 çorba kaşığı kabak çekirdeği




Kızarmış Muz Tatlısı yapımı:


Portakalın suyunu çıkartın Muzları soyup büyük parçalar halinde diyagonal doğrayın Teremyağı yapışmaz yüzeyli tavada eritin Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye kadar kızartın Sonra muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin


Ardından tavayı tekrar ateşe alıp baloncuklar oluşana kadar daha kızartın Tavadaki muzların sosla iyice harmanlanması için karıştırın Muzları servis tabağına alıp üzerlerine kremayı dökün ve kabak çekirdeklerini serpin


Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla