Yalnız Mesajı Göster

Kiraz Reçeli Tarifi - Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiraz Reçeli Tarifi - Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır



Kiraz Reçeli Tarifi - Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır - Kiraz Reçeli Malzemeleri





Malzeme Listesi


1 Kilogram Kiraz

2 Su Bardağı Şeker (Toz)

Yarım Su Bardağı Su

2 Paket Vanilya (Toz)

Yarım Adet Limon Suyu


Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?


1 Kirazları yıkayıp saplarını koparın ve çekirdeklerini çıkarın


2 Bir tencerede 4 su bardağı toz şekeri, yarım su bardağı suyun içinde eritin


3 Kısık ateşte karıştırarak kaynatın


4 Kaynayan şerbetin içine kirazları atın ve arasıra karıştırarak kısık ateşte kaynatmaya başlayın


5 Reçelin üzerinde toplanan pembe köpükleri alın


6 Hafifçe kıvama gelen reçelin üzerine vanilyayı ekleyin ve karıştırın


7 Koyulaşmaya başlayan reçeli bir kaşık yardımıyla tabağa damlatın eğer reçelin damlaları top top oluyorsa, reçel olmuştur


8 Yarım limon suyunu da tencereye ilave edip, bir taşım daha kaynatın


8 Reçeli sıcakken önce sıcak suyla yıkanıp kurutulmuş kavanozlara doldurun

Not:


Kiraz çekirdeklerini çıkartmak için pek çok mutfak ürünleri satan mağazada özel aletler satılmaktadır, dilerseniz sapın çıktığı yerden çengelli iğne arkası ile çıkarabilirsiniz


Afiyet Olsun










Alıntı Yaparak Cevapla