Kiraz Reçeli Tarifi - Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Kiraz Reçeli Tarifi - Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır - Kiraz Reçeli Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Kilogram Kiraz
2 Su Bardağı Şeker (Toz)
Yarım Su Bardağı Su
2 Paket Vanilya (Toz)
Yarım Adet Limon Suyu
Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?
1 Kirazları yıkayıp saplarını koparın ve çekirdeklerini çıkarın
2 Bir tencerede 4 su bardağı toz şekeri, yarım su bardağı suyun içinde eritin
3 Kısık ateşte karıştırarak kaynatın
4 Kaynayan şerbetin içine kirazları atın ve arasıra karıştırarak kısık ateşte kaynatmaya başlayın
5 Reçelin üzerinde toplanan pembe köpükleri alın
6 Hafifçe kıvama gelen reçelin üzerine vanilyayı ekleyin ve karıştırın
7 Koyulaşmaya başlayan reçeli bir kaşık yardımıyla tabağa damlatın eğer reçelin damlaları top top oluyorsa, reçel olmuştur
8 Yarım limon suyunu da tencereye ilave edip, bir taşım daha kaynatın
8 Reçeli sıcakken önce sıcak suyla yıkanıp kurutulmuş kavanozlara doldurun
Not:
Kiraz çekirdeklerini çıkartmak için pek çok mutfak ürünleri satan mağazada özel aletler satılmaktadır, dilerseniz sapın çıktığı yerden çengelli iğne arkası ile çıkarabilirsiniz
Afiyet Olsun
|