Konu
:
Ramazan Bayramı Tatlı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan Bayramı Tatlı Tarifleri
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan Bayramı Tatlı Tarifleri
Ramazan Bayramı Tatlıları Resimli
Gül Tatlısı
Malzemeleri:
1 paket margarin
2 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvı yağ
1 yumurta
1,5 çay bardağı irmik
250 gr ceviz
Aldıgı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı: Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4′e bölün
Cevizin 1/4′ünü her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halka halka kesin
Böldüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin 175° pişirin
Piştikten sonra sıcak şerbet dökün ve soğuk servis yapın
Şekerpare
Malzemeleri:
2 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için fındık
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
3-3,5 su bardağı su
1/4 limon suyu
Yapılışı: Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, üzerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yoğurun
Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak hafifçe bastırın
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın üzerlerine fındık batırın
Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin
Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbet dökün (biri sıcak biri soğuk olacak)
Parmak Tatlısı
Malzemeleri:
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yaklaşık 1 su baradağı irmik
Şerbet için:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yapılışı: Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır
Soğuması için bir kenara alınır
Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır
Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır
( normalde hamur sıvı yağın içine bandırılıp çıkarılıyor ki irmiği daha iyi tutsun diye fakat ben çok yağ çekmemesi açısından böyle yaptım)Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır
Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir
Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var
Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul