Konu
:
Kayısılı Dondurma Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Dondurma Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Dondurma Nasıl Yapılır
Kayısılı dondurma nasıl yapılır
Tarif Malzemeleri
* yarım kilo olgunlarından yumuşamış kayısı
* 4 çay bardağı tozşeker
* 1 bardak su
* 1 limonun suyu
Tarifin Hazırlanışı
Kayısılar bol suda yıkanır ve çekirdekleri çıkarılıp iyice ezilir
İnce delikli süzgeçten geçirilerek suyu alınır
Diğer tarafta tozşeker ile su, bir kaba konup orta ateşin üzerine oturtulur ve kaynamaya bırakılır
Şeker suda eriyinceye kadar kaynatılır, sonra tencerenin içine kayısı ve limon suyu ilave edilerek şerbet kıvamına gelene kadar iyice karıştırılır
Karışım bir müddet daha ateşte tutulduktan sonra, ateşten alınıp soğutulur
Karışım soğuduktan sonra, başka bir kaba boşaltılır ve buzdolabının buzluğuna kaldırılır
Ara sıra buzluktan çıkarılarak çırpma teli yardımıyla karıştırılırak iyice birbirine yedirilir ve yeniden buzluğa yerleştirilir
İki saat sonra tekrar buzluktan çıkarılıp karıştırılır
Bu işlem dondurma kıvamına gelinceye kadar sürdürülür
Bu kıvamı alınca, buzdolabının ayar düğmesi yükseltilir
Dondurma yaklaşık bir saat kadar daha buzlukta tutulduktan sonra, dondurma kâselerine konularak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul