Yalnız Mesajı Göster

Koyun Beyin Haşlaması Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyun Beyin Haşlaması Tarifi



Malzeme :


1 adet havuç

1 baş soğan

Varsa 1 baş kereviz

6 adet koyun beyni veya 2 adet dana beyni

1/4 demet maydanoz

3 adet tane karabiber tuz




Yapılışı :


1) Beyinleri soğuk suya koyunuz

2) Beyinlerin üzerindeki ince zarı soyunuz (beyin ba-yat olursa bu zar soyulmaz)

3) Bir tencereye zarı soyulmuş beyinleri, iri doğran-mış soğanı havucu, kerevizi maydanozu, tane ka-rabiber ve tuzu koyunuz (Sebzeleri koymaktaki maksat kokusunu güzelleştirmek ve ağırlığının git mesi içindir)

4) Beyinin üzerlerine çıkacak kadar su ve tuz ilâve edip ateşe koyunuz

5) Orta hararetli ateşte 20 – 25 dakika kaynatınız

6) Kendi suyundan soğutup parçalamadan çıkartınız

7) İstediğiniz yerde kullanınız










Alıntı Yaparak Cevapla