Yalnız Mesajı Göster

Fransız Dana Güveci Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Dana Güveci Nasıl Yapılır



dana güveci nasıl yapılır - dana güveci tarifi


Malzemeler:


1,5 kg dana butu (kemiksiz)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

2 1/2 su bardağı et suyu

500 gr küçük soğan (ayıklanmış)

500 gr taze bezelye (kabuksuz tartılmış)

250 gr küçük havuç (temizlenmiş)

500 gr mantar

1 tatlı kaşığı şeker

Baharat torbası:

8 sap maydanoz

1 fiske kekik

1 defne yaprağı


Yapılışı:


Eti, üstüne tuz ve karabiberin yarısını serpip iyice buladıktan sonra bir kenara koyunuz Yağı büyük bir tencerede orta ateşte eritiniz Köpükleri sönünce dana etini de koyup, sürekli çevirerek 6-8 dakika, her tarafı hafif kahverengi olana kadar kızartınız


Üstüne et suyunu dökünüz Baharat torbasını da ekleyip ateşi yükselterek kaynatımz Kaynayınca kapağını kapatıp, altını kısarak eti 1 saat pişiriniz Tencerenin kapağını açıp soğanları, bezelyeleri, havuçları ve mantarları koyunuz Geri kalan tuz ve biberle, şekeri serpiniz


Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika daha, et ve sebzeler yumuşak oluncaya kadar pişiriniz Tencereyi ateşten indirip hemen servis ediniz


Not: Fransız dana güveci, kızarmış ekmek ve yeşil salata ile servis edilebilir


alıntı










Alıntı Yaparak Cevapla