Yalnız Mesajı Göster

Transilvanya Usulü Gulaş Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Transilvanya Usulü Gulaş Tarifi



Transilvanya usulü Gulaş Tarifi


500 gr yağsız dana eti (kuşbaşı doğranmış)

500 gr yağsız sığır eti (kuşbaşı doğranmış)

1+1/4 su bardağı et suyu

50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ

3 soğan (ince doğranmış)

3 diş sarımsak (dövülmüş)

4 dolmalık biber (çekirdekleri ayıklanıp kabaca doğranmış)

500 gr küçük mantar (temizlenmiş)

2 çorba kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı karabiber

500 gr (2+1/2 su bardağı) et suyu (evde hazırlanmış)

310 gr (1 1/4 su bardağı) krema


Etleri büyük bir kaseye koyup üstlerine et suyunu dökerek bir kenarda 1 saat marine ediniz Etleri marinaddan çıkarıp kağıt peçete ile kurulayarak marinadı saklayınız

Büyük ve kalın bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca etleri içine koyup ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri hafif pembeleşene kadar kızartınız

Düz delikli bir kepçeyle etleri tencereden alıp bir tabağa koyarak sıcak tutunuz Soğan, sarımsak ve dolmalık biberleri tencereye koyup devamlı karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız Kızarmış etleri, mantarları, kırmızı biber, tuz, şeker ve karabiberi de katınız Üstüne et suyunu ve bir kenara ayırdığınız marinadı döküp kaynatınız Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp tencerenin üstünü örterek gulaşı 1,5 saat pişiriniz Kapağını açıp kremayı ekleyerek 5 dakika daha pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp gulaşınızı hemen servis ediniz


Not: Transilvanya usulü gulaşı davetlerinizde pilav ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz


alıntı










Alıntı Yaparak Cevapla