Konu
:
Cezayirin Yemek Kültürü
Yalnız Mesajı Göster
Cezayirin Yemek Kültürü
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cezayirin Yemek Kültürü
Cezayirin En Ünlü Yemekleri Nelerdir
Kuzey Afrikada yer alan ve Afrikanın en büyük ülkesi olan Cezayir, yemek kültürüyle de kıtanın önde gelen ülkeleri arasında yer alır
Afrika ve Akdenizde yer alan Cezayir yemekleri Akdeniz mutfağının özelliklerini gösterir
Buğdaydan yapılan, et veya sebzeyle servis edilen kuskus; biber, soğan ve sarımsakla yapılan şakşuka tipik yemeklerdir
ülkenin etnik yapısındaki çeşitlilik yemeklere de yansımıştır
Cezayir'in 1000 km
uzunluğunda kıyı bölgesinde balıkçılık çok gelişmiştir ve çok çeşitli balıklar ve deniz ürünleri vardır
Bu nedenle bu bölge insanları çok balık tüketir
Cezayir yemekleri çoğunlukla tencere yemekleridir, çünkü soslu yemeği severler
Ayrıca pirzola, merguez gibi yiyecekleri ızgarada pişirirler
Fırın da bu mutfakta çok kullanılır, özellikle "Meşui" denilen fırında bütün olarak kızartılan kuzu yemekleri çok ünlüdür
İşte Cezayirin en ünlü yemekleri:
Shurba “çorba”
Khobz dar "Ev Ekmeği"
Kus kus
Zeytinli Tavuk
Hurmalı Makrot
Kalbluz "Bademli ve İrmikli Tart"
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul