08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar Çorba Tarifleri
Ramazanda Çorba Tarifleri
Patates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
3 tavuk suyu
700 gr patates (soyulmuş ve 3 cm x 3 cm küp küp kesilmiş)
2 dii sarımsak (ince doğranmış)
1 adet orta boy soğan (ince dilimlenmiş)
1 adet orta boy kereviz (soyulmuş ve 3 cm x3 cm küp küp kesilmiş)
30 gr tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı krema
2 dal taze soğan (ince dilimlenmiş)
2 dal maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, Kimyon,Pul biber
Yapılışı:
Tereyağı ve sıvı yağı ActiCook'a koyun; soğan ve sarımsakları ilave edip harlı ateşte, kapağı açık olarak, pembeleşinceye kadar kavurun Patates, kereviz ve tavuk suyunu ekleyip ActiCook'un kapağını kapatın 1 programı seçin ve 8 dakikaya ayarlayın
Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın
Çorbayı el blender'i ile püre haline getirin Tuz, karabiber, krema, kimyon ve pul biber ilave edin Taze soğan ve maydanoz ile süsleyip servis yapın
İftar Çorbası Tarifi:
Malzemeler:
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
4 su bardağı su
tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı nane
Yapılışı:
Bir tencereye 1 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı un, yumurta ve tuzu koyalım Malzemeyi iyice çırpalım, 4 su bardağı suyu soğuk olarak ilave edelim Tencereyi ocağa alıp 5 dakika kaynatalım Çorbayı indirmeye yakın üzeri için, küçük bir tavada margarin, kırmızı biber ve naneyi 20 saniye kadar kızdıralım Servis tabaklarına koyduğumuz çorbanın üzerine 1 tatlı kaşığı biberli yağdan gezdirelim Sıcak olarak sevris yapalım
Süt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yağ
2 bardak domates suyu
tuz

Yapılışı:
Çiğ sütü tencereye boşaltın, içine domates suyunu ekleyin, karıştırarak ocağa alın Yağ ile tuzu ekledikten sonra çorba kaynayana kadar karıştırın Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakın, kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın ve pişen çorbayı ocaktan indirin
Süt çorbası servise hazırdır
Mercimekli Nohutlu Soğuk Çorba Tarifi
Malzemeler:
1 kg yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 tutam dere otu
1 tutam nane
zeytin yağı, tuz
Yapılışı:
Mercimeği ve pirinci ayrı ayrı haşlayın Haşlandıktan sonra süzün ve soğuk sudan geçirin Yoğurdu iyice çırpın İstediğiniz kıvama göre su katabilirsiniz Yoğurdun içine haşlanmış ve soğumuş nohut, mercimek ve pirinci ilave edin
Dereotunu ve naneyi doğrayıp yoğurda ilave edin Tuzun ve zeytin yağını da döküp karıştırın
Servis ederken üzerine yine doğranmış dereotunu ve zeytin yağını dökün
Afiyet olsun…
|
|
|