Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi



Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi

Terbiyeli Balık Çorbası Yapılışı

Terbiyeli Balık Çorbası


Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi


Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi için Gerekli Malzemeler;


- Çorbalık balık (kefal, kırlangıç, çinekop, lipos veya mezgit)


- 2 adet kuru soğan


- 2 adet havuç


- 1 demet maydanoz kökü


- 3 litre su


- 5 adet top karabiber


- yeterince un ve margarin


- yeterince un


- terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyu


Terbiyeli Balık Çorbasının Yapılışı;


* Ayıklayıp yıkadığınız balıkları, dörde böldüğünüz kuru soğanlar, kabuklarını soyup ikiye böldüğünüz havuç, maydanoz sapları, yeterince tuz, top karabiber ve 3 litre su ile birlikte haşlayalım


* Balıklar iyice pişince suyunu süzüp ayıralım


* Balık etini, derilerinden ve kılçıklarından ayırıp, parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım


* Bir tencerede, unu, margarin yağında kokusu çıkana kadar kavurup, süzdüğümüz balık suyunu karıştırarak, kaynatalım


* Bir kasede çırptığımız yumurta sarısını ve limon suyunu, tencereden aldığımız bir kepçe su ile karıştırarak ılıştıralım


* Terbiyeyi ve ayıkladığımız balıkları tencereye ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra, ocaktan indirip, sıcak olarak servis yapalım


Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla